36E EDITIE VRIJDAG

3 juni 2022

Nieuws

Bauke Mollema aan de meet op de Kesselskade

De RSM-Wealer Ronde heeft op de valreep nog een Tourrenner toegevoegd aan het startveld. Bauke Mollema is morgenavond ook present bij de 35ste editie van de RSM-Wealer Ronde.

De RSM-Wealer Ronde heeft op de valreep nog een Tourrenner toegevoegd aan het startveld. Bauke Mollema is morgenavond ook present bij de 35ste editie van de RSM-Wealer Ronde.

Bauke Mollema eindigde in de voorbije Tour de France op de 28ste plaats, na een maand eerder al vijfde te zijn geworden in de Giro d'Italia. Zijn ploegmakkers bij Trek-Segafredo, Koen de Kort en Alex Kirsch zijn ook van de partij in Maastricht. Met het contracteren van Mollema brengt de RSM-Wealer Ronde 30 wielrenners aan de start. Bij de dames staat er een startveld van 28 wielrensters.

Gisteren meldde de RSM-Wealer Ronde nog Philippe Gilbert van ploeg van Deceuninck-Quick Step Cycling te hebben gecontracteerd voor de Maastrichtse Profronde. Gilbert won onlangs nog de prestigieuze klassieker Paris-Roubaix. Het bestuur van de RSM-Wealer Ronde is trots om bij de eerste editie van de vernieuwde RSM-Wealer Ronde een  topper als Philippe Gilbert aan de start te brengen!

Eerder werden Mike Teunissen (Team Jumbo-Visma), Koen de Kort (Trek-Segafredo )en Kevin van Melsen (Wanty – Groupe Gobert Cycling Team) uit de groep Tourrenners vastgelegd. Ook Jos van Emden (Team Jumbo-Visma) en Ramon Sinkeldam (Groupama-FDJ) en de populaire Roy Curvers.

Een spectaculaire challenge

De RSM-Wealer Ronde nieuwe stijl begint al om 12.00 uur met een spectaculaire ploegen-challenge vanaf de Mergelweg. Met een tijdverschil van ongeveer 10 minuten gaan de ploegen van start. Via Kanne en de sluis van Ternaaien is de finish op St. Pietersberg. Bij het oog van St. Pieter Finish verzamelen de ploegen zich aansluitend aan de tijdrit. Er hebben zich 14 ploegen gemeld die de uitdaging met de oud-profs Breukink, Clement, Rooks en Nijdam durven aan te gaan.

Philippe Gilbert reageert op zijn facebookpagina: