36E EDITIE VRIJDAG

3 juni 2022

Toppers in de RSM-Wealer Challenge

De RSM-Wealer Ronde organiseert op vrijdag 9 augustus van 12.00 tot 16.00 uur de RSM-Wealer Challenge. Een tijdrit voor ploegen op een speciaal parcours waarop de deelnemende ploegen de tijd van Breukink, Nijdam, Rooks en Clement kunnen evenaren of verbeteren.

De richttijd wordt door een ploeg van ex-profs neergezet

De challenge wordt niet op het parcours van het RSM-Wealer criterium in de Maastrichtse binnenstad verreden maar op een qua wegen sterk wisselend en heuvelachtig parcours buiten Maastricht, met de start op de Mergelweg om via Kanne, de sluis van Ternaaien en de kuitenbijter de Zonneberg uiteindelijk op de Sint Pietersberg te finishen. Dankzij de goede medewerking van de gemeenten Riemst en Visé kan de challenge voor een groot deel over Belgisch grondgebied verlopen.

Vier wielertoppers!
Voor het zetten van de richttijd heeft de RSM-Wealer Challenge een topploeg weten te strikken. De ploegen moeten het gaan opnemen tegen een ploeg bestaande uit niemand minder dan Erik Breukink, uitstekend klimmer en tijdritspecialist, met 4 Touretappezeges en een derde plaats in de Tour op zijn naam. Steven Rooks, 2e in de Tour de France van 1988 en een aantal etappezeges, Jelle Nijdam, zesvoudig Touretappewinnaar en Stef Clement (4 keer Nederlands Kampioen tijdrijden bij de Elite) completeert dit gerenommeerd en nog actief wielergezelschap waarvan elk ploeglid op een palmares met grote aantallen successen kan terugkijken.

(Bedrijfs-)Ploegen die zich met dit prominente wielerviertal willen (en durven) meten kunnen zich nog aanmelden voor de challenge via secr@profrondemaastricht.nl