36E EDITIE VRIJDAG

3 juni 2022

Nieuws

Géén Criterium, wel RSM-Wealer Challenge in september??

Het Covid-19 virus en de daaruit voortvloeiende overheidsmaatregelen, hebben het bestuur van de RSM-Wealer Ronde met pijn in het hart doen besluiten het criterium op 31 juli niet door te laten gaan. In 2121 staat op 6 augustus de 36ste RSM-Wealer Ronde op de kalender1

Het belang van de volksgezondheid en de naleving van de voorgeschreven maatregelen staan echter ook voor de RSM-Wealer Ronde voorop en heeft ons dit vervelende besluit doen nemen. In 2021 zal de 36ste editie van de RSM-Wealer Ronde als na-tourcriterium echter weer op 6 augustus op de Maastrichtse evenementenkalender staan. De geplande nieuw leven in te blazen kindermiddag, die dit jaar voor het eerst zou worden georganiseerd op het terrein van Tapijn, zal helaas ook niet door kunnen gaan en doorschuiven naar volgend jaar.
 

De RSM-Wealer Challenge
Het bestuur van de RSM-Wealer Ronde ziet  wel kansen om  de RSM-Wealer Challenge op enige datum in september door te laten gaan. Het moment waarop dat mogelijk nog kan plaatsvinden zal echter sterk afhangen van de dan geldende regels en overheidsmaatregelen. We zullen daartoe tijdig het overleg met de gemeente en andere betrokken instanties opzoeken. De challenge vergt minder organisatorische en logistieke inzet dan het criterium in de avonduren en was voor wat betreft de voorbereidingen al in een nagenoeg afgerond stadium. De aard van het parcours rond en op Sint Pietersberg maakt dat ‘social distancing’ bovendien geen probleem hoeft te zijn.

Het bestuur van de RSM-Wealer Challenge verwacht in de eerste weken van juli daarover een definitief besluit te nemen.

Lees alles over de RSM-Wealer Challenge