36E EDITIE VRIJDAG

31 juli 2020

Nieuws

RSM-Wealer Ronde (Ridderronde) stapt in 2019 na 34 jaar af van de traditionele woensdag

In 2019 wordt de ronde 2 dagen later verreden en wel op vrijdag 9 augustus!

De al jaren als Ridderronde - nu RSM-Wealer Ronde - bekend staande koers stond traditioneel gepland op de tweede woensdag na de Tour de France. Maar het bestuur van de RSM-Wealer Ronde (voorheen Ridderronde) heeft er, in overleg met de KNWU, voor gekozen de ronde 2 dagen op te schuiven naar 9 augustus en daarmee wordt de koers voor het eerst in haar langdurig bestaan bij de 35ste editie op een vrijdag verreden.

Met het verplaatsen naar de dag voor het weekend streeft het bestuur nog meer naar een goede balans tussen de het Maastrichts criterium als volwaardig sportief evenement met een startveld vol dames en heren toppers én een gezellig “avondje uit”.

Maar de 35ste editie staat in het teken van meer veranderingen. In samenwerking met de gemeente Maastricht heeft de route van de RSM-Wealer Ronde 2019 een iets anders verloop dan in 2018. Het peloton draait niet meer via de Bredestraat het Onze Lieve Vrouweplein op, maar via de Hondstraat en Cortenstraat naar het Bat. Start en finish zijn sinds 2018 op de Kesselskade, ter hoogte van de Rebelle. Vervolgens loopt het parcours via de Hoenderstraat, Markt-Noord, Grote Gracht, Helmstraat, Vrijthof, Bredestraat, Hondstraat, Cortenstraat, Onze Lieve Vrouweplein, Graanmarkt en het Bat.

Daarnaast is het bestuur momenteel druk in de weer met het organiseren van een challenge waarbij twee profs, een wielrenster en een wielrenner, op een speciaal daarvoor uitgezet parcours een snelle tijd presteren. Gestreefd wordt naar een datum in juni waarop deze richttijd wordt neergezet. Op 9 augustus, de dag van de RSM-Wealer Ronde, kunnen individuele coureurs of in ploegen, deze tijd trachten te evenaren of zelfs te verbeteren. De Strava Challenge wordt niet op het parcours van de Ridderronde verreden maar op een qua wegen en hellingen sterk wisselend parcours buiten Maastricht.

Over het Strava parcours en de invulling van de challenge wordt nog nader gecommuniceerd via de site en de app van de RSM-Wealer Ronde