38E EDITIE VRIJDAG

31 mei 2024

Nieuws

Giro-topper Koen Bouwman in de RSM-Wealer Ronde

Met het vastleggen van Koen 'bergkoning' Bouwman  (Team Jumbo-Visma) en Gijs Leemreize zijn inmiddels 8 Giro d' Italia-profs gecontracteerd voor de RSM-Wealer Ronde op vrijdag 3 juni. Koen Bouwman bekroont de Giro d’Italia 2022 met twee ritzeges en de blauwe bergtrui.

Eerder legde de RSM-Wealer Ronde ook al Vicenzo Nibali (Astana Qazaqstan), Tom Dumoulin  (Team Jumbo-Visma), Jos van Emden (Team Jumbo-Visma), Pascal Eenkhoorn (Team Jumbo-Visma), Loic Vliegen (Intermarche-Wanty-Goubert Materiaux en Oscar Riesebeek (Alpecin-Fenix) vast. 

Inmiddels is Gijs Leemreize (Team Jumbo-Visma) ook gecontracteerd en komt het aantal Giro d' Italia renners op acht!

De dames-elite kent vrijdag 3 juni een startveld van 25 wielrensters, met ondermeer  Chantal van den Broek-Blaak van team SD Worx, Amber Kraak van Team Jumbo-Visma -winnares van de Volta Limburg Classic bij de vrouwen- Pauliena Rooijakkers van Canyon/SRAM Racing, Maaike Boogaard van UAE Women ADQvastgelegd en Leah Kirchman van Team DSM.

Op vrijdagmiddag 12.00 uur beginnen de wielersportactiviteiten met de RSM-Wealer Challenge. Dan wordt op de parking bij de AINSI (Enci) aan de Maasboulevard/Lage Kanaaldijk de eerste van de 15 (bedrijfs-)ploegen ‘weggeschoten’ op jacht naar een supertijd. De eerste ploeg is de ploeg van oud-vedetten van Parkhotel Valkenburg met Jelle Nijdam, Steven Rooks, Erik Breukink en Patrick Strouken, die een toptijd gaan neerzetten. De andere ploegen gaan op deze tijd gaan jagen! De RSM-Wealer Challenge over ongeveer 11 km wordt verreden rond en op de St. Pietersberg met de finish op de Luikerweg op het ‘Oog van St. Pieter’ voor Bergrust.