36E EDITIE VRIJDAG

3 juni 2022

Nieuws

Ondanks de regen een schitterende RSM-Wealer Ronde

De RSM-Wealer Ronde van 9 augustus werd deels in de regen verreden. Met name een aantal ploegen in de Challenge en de Dames Elite hadden zo nu en dan te kampen met een plotselinge buien. Gelukkig bleven valpartijen uit! Op de foto het team van Van Dort voor de start.

Om 12.00 uur vertrok op de Mergelweg de ploeg van de ex-profs Breukink, Rooks, Nijdam, Strouken en Voskamp. Zij wisten meteen een scherpe tijd neer te zetten: 16 minuten en 19 seconden. Dit resultaat bleek niet genoeg. Monkey Town A-bloc CT werd uiteindelijk eerste in een tijd van 15.56, op 19 seconden gevolgd door het Team Stayokay en het Team van Brand werd derde in 16 minuten en 35 seconden. Na afloop waren alle veertien team unaniem in hun mening: de Challenge moet een vast onderdeel worden van de RSM-Wealer Ronde! 

Om 19.00 uur stipt, gingen de dames elite van start. De buien die zo nu en dan uit de hemel vielen konden de dames niet van hun stuk brengen. Als eerste ging Jip van de Bos van Boels Dolmans Cycling Team over de finish, gevolgd door Femke Marcus (Park Hotel Valkenburg) en Paulina Rooijakkers van CCC-Liv. 

Bij het ijzersterke startveld van de heren was het de Belgische wielervedette Philippe Gilbert die de eerste RSM-Wealer Ronde op zijn naam schreef. De viervoudig winnaar van de Amstel Gold Race, voormalig wereldkampioen en dit jaar nog winnaar van Parijs-Roubaix werd door de vele toegestroomde toeschouwers op de Kesselskade toegejuicht. De heren gingen even over 20.15 uur in een lichte regenbui van start. Even later werd het droog en werd stevig doorgefietst. Uiteindelijk was Gilbert de snelste, gevolgd door  Mike Teunissen en Bauke Mollema. Overigens werd Philippe Gilbert in 2005 en 2006 beide jaren tweede!

Uitslagen:

 

Bekijk de foto's