36E EDITIE VRIJDAG

6 augustus 2021

De RSM-Wealer Ronde en haar nieuwe Rondemiss

Veel nieuws over de RSM-Wealer Ronde

Op 23 mei was Remco Brouwer van Fitz Roy gastheer bij de pers en sponsormeeting van de Ridderronde die staande de bijeenkomst een nieuwe naam kreeg: de RSM-Wealer Ronde. RSM Accountants en alom bekende autodealer Wealer ondertekenden een driejarig contract met de ronde

Tijdens de bijeenkomst deed voorzitter Raoul van Dort verhaal over de nieuwe ontwikkelingen. En er werd afscheid genomen van de naam Ridderronde! Twee trouwe en enthousiaste sponsoren hebben de handen ineen geslagen en het naamsponsorschap van de ronde op zich genomen. RSM en Wealer hebben zich vanaf de 35ste editie voor drie jaar als naamsponsor verbonden aan het Maastrichts criterium: de RSM-Wealer Ronde is vanaf 23 mei een feit! Raoul bedankte Brand Bierbrouwerij voor de prettige en langdurige samenwerking die ook de komende jaren wordt voortgezet! Brand blijft - hoewel geen hoofdsponsor meer - immers een belangrijke en trouwe sponsor van het Maastrichts criterium. De immer attente huisfotograaf Luc Hommes legde de bijeenkomst op de gevoelige plaat vast (zie fotoboek).

Traditioneel was de woensdag, anderhalve week na de finish van de Tour de France de dag waarop de Ridderronde plaatsvond. Het bestuur van de RSM-Wealer Ronde heeft er, in overleg met de KNWU, voor gekozen de ronde 2 dagen op te schuiven naar 9 augustus en daarmee wordt de RSM-Wealer Ronde voor het eerst in haar langdurig bestaan bij de 35ste editie op een vrijdag verreden.

Maar de 35ste editie staat in het teken van meer veranderingen. In samenwerking met de gemeente Maastricht heeft de route van de RSM-Wealer Ronde 2019 een iets anders verloop dan in voorgaande jaren. Het peloton draait niet meer via de Bredestraat het Onze Lieve Vrouweplein op, maar via de Hondstraat en Cortenstraat naar het Bat. Start en finish zijn sinds 2018 op de Kesselskade, ter hoogte van de Rebelle. Vervolgens loopt het parcours via de Hoenderstraat, Markt-Noord, Grote Gracht, Helmstraat, Vrijthof, Bredestraat, Hondstraat, Cortenstraat, Onze Lieve Vrouweplein, Graanmarkt en het Bat.


 

Uniek en sensationeel: De RSM-Wealer Challenge

Daarnaast krijgt de organisatie van de RSM-Wealer Challenge steeds meer vorm. Op een speciaal daarvoor uitgezet parcours kunnen deelnemende ploegen een snelle tijd die vooraf door een prof is neergezet evenaren of zelfs verbeteren. 

Bestuurslid verantwoordelijk voor de RMS-Wealer Challenge Math Dolmans gaf uitgebreid uitleg over dit sportief spektakel. De challenge wordt op 9 augustus in de ochtend- en middaguren verreden. De challenge wordt niet op het parcours van de Ridderronde verreden maar op een qua wegen en hellingen sterk wisselend parcours van ruim 11 kilometer buiten Maastricht, met de start op de Mergelweg om via Kanne, de sluis van Ternaaien en de Zonneberg uiteindelijk op de Sint Pietersberg te finishen.

Bedrijven of groepen (max 5 renners/rensters) kunnen zich aanmelden voor de RSM-Wealer Challenge via secr@profrondemaastricht.nl. De kosten van de deelname zijn 1000 € per ploeg.

Miss RSM-Wealer Ronde 2019, de charmante Sam Schobbe was ook bij de bijeenkomst en stelde zich aan de aanwezigen voor. Over onze miss later meer op deze site!