36E EDITIE VRIJDAG

3 juni 2022

Nieuws

Vrijdag gaat de RSM-Wealer Ronde voor de eerste keer in zijn nieuwe vorm van start. Om 12.00 uur wordt de eerste ploeg ‘weggeschoten’ op jacht naar een supertijd!! Op de foto de ploeg van Stayokay in de voorbereiding!

Aanstaande vrijdag gaat de RSM-Wealer Ronde voor de eerste keer in zijn nieuwe vorm van start. Klokslag 12.00 uur wordt de eerste ploeg (Breukink, Nijdam, Clement en Rooks) van de 14 aan gemelde ploegen vanaf de start op de Mergelweg ‘weggeschoten’ om een snelle streeftijd te rijden. Via Kanne, de sluis van Ternaaien en de de Zonneberg finishen de ploegen op de Ganzendries  op de Sint Pietersberg.  Na de tijdrit van dik 11 kilometer verzamelen de ploegen zich bij chalet Bergrust waar de tijden worden bijgehouden op een groot scherm en waar duidelijk wordt welke ploeg zich de snelste mag noemen.

Om 19.00 uur gaan op de Kesselskade 25 Dames Elite van start met een aantal toppers (waaronder de winnares van 2017 Coryn Rivera) uit de damesploegen van Sunweb Women, Boels Dolmans Cycling en Parkhotel Valkenburg.

Om 20.15 staan de Heren Profs aan de start op de Kesselskade. Het startveld telt 27 wielrenners. Onder hen Mike Teunissen (Team Jumbo-Visma), Koen de Kort (Trek-Segafredo )en Kevin van Melsen (Wanty – Groupe Gobert Cycling Team) uit de groep Tourrenners. Daarnaast Jos van Emden (Team Jumbo-Visma) en Ramon Sinkeldam (Groupama-FDJ) die de Giro hebben verreden.  Ook de nummer 1 van vorig jaar, Roy Curvers van Team Sunweb staat op de Kesselskade voor de Rebelle aan de start.

Het programma op vrijdag de 9e augustus:
12.00-16.00 u RSM-Wealer Challenge (Mergelweg, St. Pietersberg, Oog van Sint Pieter)
19.00 u Start Dames Elite (Kesselskade)
20.15 u Start van de Heren Professionals (Kesselskade)

Startveld dames

Startveld heren