37E EDITIE VRIJDAG

2 juni 2023

Nieuws

De RSM-Wealer Ronde heeft niemand minder dan voormalig profrenner en Girowinnaar, Tom Dumoulin, bereid gevonden om een rol als ambassadeur te gaan vervullen.

Tom heeft tijdens de eerste na-Giro-editie van de RSM-Wealer Ronde in 2022, aangekondigd te zullen stoppen met zijn wielercarrière. Hij heeft als Maastrichtenaar meermaals in zijn geboortestad de Profronde van Maastricht verreden, en heeft deze koers 3 keer op zijn naam geschreven. Tom gaf aan altijd bijzonder veel plezier te hebben beleefd aan de rondjes door zijn geboortestad.

Wij als organisatie van de huidige RSM-Wealer-Ronde wisten dat Tom nog graag in de wielerwereld actief wilde blijven, dat was voor ons de aanleiding hem te benaderen.Voorzitter Raoul van Dort is vervolgens met Tom in gesprek gegaan om te kijken of hij zijn naam wilde verbinden aan de Profronde Maastricht, en welke rol het beste bij hem past. Hierop heeft Tom positief gereageerd

Tom zal ook aanwezg zijn bij het nieuwe jeugdevent ( dikke banden race ) dat op vrijdag 2 juni tussen 15.00 en 17.00 uur zal plaatsvinden op de Maasboulevard naast het voormalige KVK gebouw.