38E EDITIE VRIJDAG

31 mei 2024

Nieuws

Miss Ridderronde | 2009

Maastrichtse Frederique Dittrich Miss Ridderronde 2009

Zij heeft 'iets met wielrennen' en dat komt goed uit want in de Ridderronde staat Frederique Dittrich in het middelpunt van de belangstelling. Zij fungeert namelijk op 5 augustus tijdens hét wielerevenement van Maastricht als rondemiss. Frederique vindt dit een geweldige rol en zegt daar zelf het volgende over:

"Mijn naam is Frederique Dittrich en ik ben 20 jaar oud. Ik ben geboren en opgegroeid in Maastricht, maar ik woon nu in
Groningen omdat ik daar Italiaanse taal en cultuur ben gaan studeren aan de universiteit."

"Ik volg ook een aantal vakken van journalistiek, omdat ik later graag journaliste of verslaggeefster zou willen worden. Daarnaast werk ik in een café in Groningen en heb ik een vriendje, Robin. Mijn grootste hobby is wielrennen, en dat is dan ook de reden dat ik dit jaar rondemiss mag zijn. Vorig jaar ging ik met mijn vader kijken naar de Ridderronde, en toen werd aan mij gevraagd of ik het jaar daarna rondemiss zou willen zijn. En dat wilde ik wel, want het lijkt me heel leuk! Maar niet alleen kijken naar wielrennen vind ik leuk, zelf doe ik het ook erg graag. Ik moet alleen nog steeds een keer mijn racefiets meenemen naar Groningen... De 25e Ridderronde wordt denk ik één groot feest. Er hangt elk jaar al een geweldige sfeer, maar dat zal bij deze jubileumeditie wel helemaal het geval zijn. Daarnaast hoop ik natuurlijk op een mooi rennersveld zodat de wedstrijd extra spannend wordt! Ik ben in elk geval ontzettend vereerd dat ik bij de 25e editie rondemiss mag zijn en ik hoop dat we er met z'n allen een mooi feest van kunnen maken!"

We kunnen het verhaal van Frederique alleen maar beamen..... de 25ste editie van de Ridderronde moet een feest worden. Overigens is het traditie dat de kleding van de rondemiss wordt verzorgd door L' Altra Max Mode.