37E EDITIE VRIJDAG

2 juni 2023

Nieuws

Rondemissen 2011: Susanna en Leonore Stevens

Eén Ridderronde, Twee Missen….!

Het bestuur van de Maastrichtse Ridderronde doet er elk jaar weer alles aan om een zo perfect mogelijk evenement in de binnenstad te organiseren. Dat streven naar perfectie geldt niet alleen voor de Ridderronde zelf op 3 augustus, maar ook voor "onze" rondemiss, dit jaar zelfs "onze" Rondemissen!!
Voor de ronde van 2011 heeft de Ridderronde twee Missen weten te strikken, twee zussen, Leonore en Susanna Stevens, 19 en 23 jaar jong. Beiden studeren in Amsterdam en hebben -naar hun eigen zeggen- de Ridderronde met de paplepel ingekregen. Ze woonden zelfs een aantal jaren boven de Ridder Brouwerij in Wijck waar vader Rob Stevens toen nog directeur van was.
Te beginnen met de negentienjarige Leonore, geboren in het Amerikaanse Greenwich en studerend Religie en Levensbeschouwing aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Zelf zegt zij over de Ridderronde: "Je hebt mij van jongs af aan altijd langs het parcours van de Ridderronde kunnen vinden. De gezelligheid in de stad, de renners die rakelings voorbij scheren; altijd schitterend om mee te maken. Toen mij werd gevraagd Miss bij de Ridderronde te worden, heb ik ook geen moment getwijfeld. Dat mijn zus Susanna mede-Rondemiss is, maakt het nog beter".

Susanna van drieëntwintig studeert geneeskunde ("ik zit inmiddels in mijn 4e jaar en de co-schappen komen steeds dichterbij!") aan de Universiteit van Amsterdam. Voordat Susanna de praktijk ingaat doet zij nog een wetenschappelijke stage, waarbij haar voorkeur uitgaat naar een stage in een derdewereldland.
Susanna geniet steeds weer van het gezellige en bourgondische Maastricht waar zij is opgegroeid, als zij het snelle en drukke Amsterdam achter zich laat voor een bezoekje. Susanna is een fanatiek hockeyspeelster en heel sportief: "Ik vind het daarom ook ontzettend leuk om op deze manier aan de Ridderronde verbonden te zijn".

De Ridderronde heet Leonore en Susanna van harte welkom! Het wordt op 3 augustus weer een schitterend wielerfestijn waarbij deze sympathieke zussen zich ongetwijfeld voortreffelijk van hun representatieve taken zullen kwijten!!! 

Traditioneel worden de Rondemissen gekleed door Max®Art&Fashion. De visagie is in handen van Susanne Huisinga en onze huisfotograaf Luc Hommes legde het lieftallige tweetal en de Dolce Vespa’s vast op de gevoelige plaat.