36E EDITIE VRIJDAG

6 augustus 2021

Nieuws

Ridderronde voorzitter ontvouwt nieuwe plannen

In een drukbezocht proeflokaal kwamen meer dan 80 sponsoren en relaties van de Ridderronde bijeen om te proosten op een succesvolle Ridderronde in 2019. Raoul van Dort presenteerde met verve de innovaties voor 2019

Na de aanwezige sponsoren te hebben bedankt voor het vertrouwen en de steun in 2018 ging de Ridderrondevoorzitter in op de nieuwe plannen. Allereerst was dat de wijziging van het parcours. Vanuit een oogpunt van veiligheid is de scherpe bocht uit de richting van de Bredestraat op het Onze Lieve Vrouweplein uit het parcours gehaald. De Renners rijden in 2019 vanuit de Bredestraat, Hondstraat en Cortenstraat naar het Onze Lieve Vrouwenplein en vervolgens naar de Maasboulevard.

De tweede belangrijke wijziging ligt in het programma. De Ridderronde richt de volledige focus in 2019 op de koersen voor de profs bij de dames en de heren. Er wordt gestreefd naar een startveld met topcoureurs, zowel bij de vrouwen als bij de mannen. De koersen die in vorige jaren vooraf gingen aan de dames en heren zijn uit het programma geschrapt. Nieuw is de Strava Challenge die op de dag van de Ridderronde georganiseerd wordt. Deze wordt niet verreden op het Ridderronde parcours maar op een parcours buiten het centrum met daarin de Sint Pietersberg. Bij de Strava Challenge zet een profwielrenner of profwielrenster een tijd neer die door de deelnemers individueel of in ploegenverband moet worden verbeterd.

Tenslotte de derde meest in het oog springende verandering is het streven om de Ridderronde van de woensdag 7 augustus naar de vrijdag de 9e te verplaatsen. Definitief is deze wijziging nog niet.

Deze super gezellige bijeenkomst in het Proeflokaal werd mogelijk gemaakt door Dormio Resort, Boermans Evenementen en Slagerij Kusters uit Margraten. .BeKijk op deze site de fotoreportage van Luc Hommes.