35E EDITIE VRIJDAG

9 augustus 2019

RSM-Wealer Challenge

Ga je de sportieve uitdaging aan en wil je met een wielerploeg van maximaal
5 wielrenners en/of wielrensters op 9 augustus deelnemen aan deze sensationele
Challenge?

Een tijdrit voor ploegen op een speciaal parcours waarop de deelnemende ploegen de tijd van Breukink, Nijdam, Rooks en Clement kunnen evenaren of verbeteren.

De challenge wordt niet op het parcours van het RSM-Wealer criterium in de Maastrichtse binnenstad verreden maar op een qua wegen sterk wisselend en heuvelachtig parcours buiten Maastricht, met de start op de Mergelweg om via Kanne, de sluis van Ternaaien en de kuitenbijter de Zonneberg uiteindelijk op de Sint Pietersberg te finishen. Dankzij de goede medewerking van de gemeenten Riemst en Visé kan de challenge voor een groot deel over Belgisch grondgebied verlopen. Ook Natuurmonumenten toonde zich heel bereidwillige en verleende volledige medewerking door het plateau voor de Challenge open te stellen!
 

De richttijd wordt door een ploeg van ex-profs neergezet

Voor het zetten van de richttijd heeft de RSM-Wealer Challenge een topploeg weten te strikken. De ploegen moeten het gaan opnemen tegen een ploeg bestaande uit niemand minder dan Erik Breukink, uitstekend klimmer en tijdritspecialist, met 4 Touretappezeges en een derde plaats in de Tour op zijn naam. Steven Rooks, 2e in de Tour de France van 1988 en een aantal etappezeges, Jelle Nijdam, zesvoudig Touretappewinnaar en Stef Clement (4 keer Nederlands Kampioen tijdrijden bij de Elite) completeert dit gerenommeerd en nog actief wielergezelschap waarvan elk ploeglid op een palmares met grote aantallen successen kan terugkijken.
Download onze flyer

Bedrijfs-)Ploegen die zich met dit prominente wielerviertal willen (en durven) meten kunnen zich nog aanmelden voor de challenge via secr@profrondemaastricht.nl

 onderstaande teams zijn aangemeld:
1. Team Park Hotel Valkenburg Profs
2. Team van Dort
3. Team Nummer 1
4. Monkey Town A-bloc CT
5. Team 't Pötterke
6. Team Brand
7. Team Stayokay/Dutch Mountains
8. Team RSM
9. Team Wealer
10. Team Maaslandster Parkhotel Valkenburg
11. Team Document House
12. Team Maaslands Lijstenmakerij
13. Team Sibelco
14. Extra Leisure HAMMER Team