36E EDITIE VRIJDAG

31 juli 2020

RSM-Wealer Challenge

Ga je de sportieve uitdaging aan en wil je met een wielerploeg van maximaal
5 wielrenners en/of wielrensters op 31 juli 2020 deelnemen aan deze sensationele
Challenge?

Een tijdrit voor ploegen op een speciaal parcours waarop de deelnemende ploegen in de editie van 2019 de tijd van Breukink, Nijdam, Rooks en Clement kunnen evenaren of verbeteren.

De challenge werd niet op het parcours van het RSM-Wealer criterium in de Maastrichtse binnenstad verreden maar op een qua wegen sterk wisselend en heuvelachtig parcours buiten Maastricht, met de start op de Mergelweg om via Kanne, de sluis van Ternaaien en de kuitenbijter de Zonneberg uiteindelijk op de Sint Pietersberg te finishen. Dankzij de goede medewerking van de gemeenten Riemst en Visé kan de challenge voor een groot deel over Belgisch grondgebied verlopen. Ook Natuurmonumenten toonde zich heel bereidwillige en verleende volledige medewerking door het plateau voor de Challenge open te stellen!
 

De richttijd wordt ook in 2020 door een ploeg van ex-profs neergezet

Voor het zetten van de richttijd wist de RSM-Wealer Challenge in 2019 een topploeg te strikken. De ploegen namen het op tegen een ploeg bestaande uit niemand minder dan Erik Breukink, uitstekend klimmer en tijdritspecialist, met 4 Touretappezeges en een derde plaats in de Tour op zijn naam. Steven Rooks, 2e in de Tour de France van 1988 en een aantal etappezeges, Jelle Nijdam, zesvoudig Touretappewinnaar en Stef Clement (4 keer Nederlands Kampioen tijdrijden bij de Elite) completeert dit gerenommeerd en nog actief wielergezelschap waarvan elk ploeglid op een palmares met grote aantallen successen kan terugkijken.
Download onze flyer