37E EDITIE VRIJDAG

2 juni 2023

Nieuws

Miss Bavariaronde | 2006

Ook dit jaar gaat de Bavaria Ronde niet van start voordat er een Rondemiss is gekozen. Dit jaar is het oog gevallen op de Maastrichtse Manon Neven, ze woont dan wel sinds 1,5 jaar in België maar als het om typische Maastrichtse dingen gaat is ze van de partij, dus ook bij de Bavaria Ronde.

Wie is Manon Neven?
Manon, die 26 lentes telt, werkte eerder al tijdens de "Ridder Ronde" in de horeca rondom het wielerfestijn dat uiteraard een belangrijke rol speelt tijdens het evenement. Zelf komt ze uit een echte Maastrichtse horecafamilie en weet de handen dus wel uit de mouwen te steken. Haar ouders hadden thuis een horecagelegenheid waardoor ze met het horeca-virus in contact kwam. Vooral het verlenen van gastvrijheid en creëren van gezelligheid is haar dus niet vreemd. Een aantal jaren geleden liep Manon stage bij het hoofdkantoor van Horeca Project Buro Mise en Place in Maastricht.
Hierna is ze parttime gaan werken voor de vestiging van Mise en Place in Heerlen. Nu werkt ze sinds vier jaar met veel plezier op het hoofdkantoor in Maastricht, waar ze verantwoordelijk is voor het debiteurenbeheer. Verder is ze een grote steun en toeverlaat van de directie.

Hoe werd je verkozen tot Miss Bavaria Ronde | 2006?
"Eigenlijk is het als grap ontstaan, toen iemand bij de vorige editie van de Bavaria Ronde vroeg of ik deze taak dit jaar voor mijn rekening wilde nemen. Ik heb toen gelijk "ja" gezegd, als grap. Ik was het dan ook alweer helemaal vergeten, totdat bestuurslid Georges van Zeijl mij aan mijn belofte herinnerde. Gelukkig mocht ik er wel nog een nachtje over slapen, maar een woord is een woord, dus heb ik me aan mijn belofte gehouden. En laten we eerlijk zijn: het is natuurlijk ook hartstikke leuk om te doen!"

Manon houdt van:
Lekker eten, gezelligheid en natuurlijk Maastricht.

Manon houdt niet van:
Mensen die zich anders voordoen dan ze zijn.

Hobby’s:
Waterskiën bij WSV Randwijck, dansen, zwemmen.