37E EDITIE VRIJDAG

2 juni 2023

Nieuws

Miss Ridderronde 2013

Mijn naam is Eline van Dort en ik ben 20 jaar. Ik woon in Gronsveld, maar ben trots om te kunnen zeggen dat ik in Maastricht, de ‘sjoenste’ stad van Nederland, geboren ben. Mijn vader, Raoul van Dort, is adviseur van de Ridderronde en tijdens een vergadering die hij bijwoonde is mijn naam gevallen als potentiële Rondemiss van de Ridderronde 2013. 

Toen mij dit thuis aan de keukentafel werd gevraagd was ik blij verrast. Ik wist niet echt wat het allemaal in zou houden, maar zei meteen ja. Na een eerste gesprek te hebben gehad met voorzitter Jan Erckens, kon ik me alleen nog maar verheugen op 31 juli van dit jaar. Het leuke aan de Ridderronde vind ik dat het zowel om het wielrennen gaat en de spanning die daarmee samenhangt, als om het organiseren van een echt Maastrichts evenement waarbij gezelligheid gegarandeerd wordt. 

Verder studeer ik Nederlands recht aan de Universiteit van Maastricht. Ik ga in september beginnen aan het laatste bachelor-jaar waarna ik een master ga volgen in wellicht een andere stad. Omdat de studie zelf niet heel veel studie-uren per week vergt, was ik tot een paar weken terug daarnaast werkzaam bij Holland Casino als croupier. Dit was een topbaantje maar helaas is mijn contract wegens bedrijfseconomische omstandigheden daar niet verlengd geworden. Nu ben ik opzoek naar een nieuw baantje in de horeca waarin ik voorheen ook altijd heb gewerkt. Ik hou van sporten, op dit moment is dat vooral tennissen en af en toe een stukje rennen. Daarnaast ben ik wekelijks wel te vinden in de Platielstraat in het centrum van Maastricht om tot in de late uurtjes een dansje te wagen samen met vrienden.

Ik ben benieuwd wat ik als Rondemiss kan gaan betekenen dit jaar en zal in de toekomst mijn steentje bijdragen om deze traditie nog vele jaren voort te kunnen zetten. ‘Veer zien us de 31e Juli’!