38E EDITIE VRIJDAG

31 mei 2024

Nieuws

Miss 2016 is Jade Jacobs

De 22 jarige tandartsassistente zal op 3 augustus op het Vrijthof de Ridderronde vertegenwoordigen en menig mannenhart sneller doen slaan.

Op donderdagmiddag was de voormalige Ridderbrouwerij in Wyck het toepasselijke decor voor de jaarlijkse fotoshoot van de Miss Ridderronde, in dit geval voor de editie 2016. De charmante Jade Jacobs liet zich door Luc Hommes, de vaste huisfotograaf van de ‘gezelligste ronde van Nederland’ tussen een aantal buien door, in een prachtige fotoreeks vereeuwigen.

De 22 jarige tandartsassistente zal op 3 augustus op het Vrijthof de Ridderronde vertegenwoordigen en menig mannenhart sneller doen slaan. De Ridderronde is trots op deze blonde Maastrichtse schone die zich ongetwijfeld perfect van haar representatieve taken gaat kwijten als de winnaars van de diverse koersen op het erepodium staan! Overigens… de make up van de Miss werd (en wordt) verzorgd door de dames van ‘More than Make Up’.

Over Jade; ze is een geboren en getogen Maastrichtse met de broers Glenn van 27 jaar (eigenaar van de modezaak Park Lane in Wyck) en de 25 jarige Nash 25 jaar die in Qatar woont.

Jade is heel gelukkig met haar vriend Dave die een autobandenzaak in Maastricht heeft. Jade: “ik hou van het leven, geniet overal van, hou van lekker winkelen en genieten van de zon”. Ik ga graag op vakantie om dingen te ontdekken en mooie plekken zien".  Daarnaast staan de jaarlijkse skivakanties hoog op haar prioriteitenlijstje!

Toen Jade de vraag kreeg voor Miss ridderronde, vond zij dat een hele eer. Inmiddels heeft zij ook al ervaren dat dit méér is dan een kusje geven aan de winnaars en ze is blij haar steentje te kunnen bijdragen aan een geslaagde Ridderronde.

Een paar uitspraken van Jade over de Ridderronde:
"Dé sportieve opwarmer voor het preuvenement!" en "Mestreech en de Ridderronde, dat gun je je zelf toch!". En...... guitig lachend en een beetje chauvinistisch (gelukkig!!): "Hoe fijn is het niet om als eerste over de streep te komen en door iemand uit Maastricht omhelsd te worden!".

Fietsen zit in Jades genen; haar opa had vroeger een fietsenwinkel in amby.

Kijkend in de ogen van Jade..... de tekst van dat bekende liedje is pure waarheid.... "het is altijd lente in de ogen van de............!!!!